Materialer

Vi foretrækker at producere vores produkter af naturlige materialer som uld, bomuld, hør og merinould. Vi elsker de forskellige egenskaber og ønsker en så ren produktion som muligt. Vi vil have ærlige og rene produkter, som du med god samvittighed kan have tæt på kroppen og have i dit hjem.

Økologisk bomuld

Vi har fra start valgt at forpligte os til at bruge 100% økologisk bomuld, da vi ønsker at støtte bomuldsdyrkning uden brug af syntetiske pesticider eller andre stoffer, som er skadelige for miljøet og dem der er involveret i skabningen. Ved at opretholde vores jords sundhed bidrager den til et forbedret økosystem, hjulpet af landmændende der bruger naturlige landbrugsprocesser.

Økologisk bomuld giver et bedre liv for de mennesker der dyrker det - og de mennesker der har det tæt på kroppen og omgiver sig med det. Udover det, bruger økologisk bomuld 90% mindre vand og involverer ingen giftige kemikalier.

Ud over at opfordre dig til at omgive dig med Sekan produkter, opfordrer vi dig til bevidst at kigge efter økologiske produkter fra andre virksomheder, du køber fra.

Merinould

Merinould er en naturlig fiber dyrket af Merino-får. Den er tyndere og blødere end almindelig uld, hvilket gør den behagelig at have tæt på kroppen. Merinould har mange gode egenskaber og er blandt andet kendt for at være temperaturregulerende og åndbart. Derudover er det selvrensende og absoberer ikke lugt, hvilket gør at du ikke behøver at vaske dine produkter lige så ofte, men hellere hænge dem til udluftning.

Det er et meget slidstærkt materiale, hvilket betyder at du med den rette pleje og opbevaring, kan nyde dine uldprodukter i mange år frem.

Hør

Hør er et stærkt, let og åndbart stof fremstillet af flax planten. Hør er meget absorberende og dejligt at være omkring, især når temperaturen bliver varm og fugtig, da det har en kølende effekt. Hør er utroligt slidstærkt, og lavet til at holde. Hvis du plejer dine hørprodukter ordentligt, vil det holde i mange år frem. Derudover er det bio nedbrydeligt.

Hør indeholder et stof kaldet silica (siliciumdioxid), hvilket hæmmer væksten af bakterier og derfor er naturligt antibakterielt - perfekt til følsom hud og luftveje.