Inspiration

4 soveværelses dufte, vi elsker

4 soveværelses dufte, vi elsker

Dufte har en stor indvirkning på vores følelser og erindringer. Forskning viser desuden, at visse dufte kan påvirke vores fysiske sundhed, fx ved at hjælpe med at lindre stress, afslappe kroppen og forbedre søvnkvaliteten. Mennesker har en særlig evne til at registrere og huske dufte, og det er derfor en vigtig sans at tage hensyn til - især til soveværelset.

For at sikre den bedste søvn, har vi samlet vores yndlings soveværelses dufte, der lover en solid nat med drømme. Uanset om du vælger disse dufte i form af stearinlys, spray eller diffusorer, er alle disse beroligende dufte bevist, at de fremmer ro og afslapning. Her er 4 soveværelses dufte, vi ikke kan leve - eller sove godt - uden.


1. Lavendel

Lavendel har længe været anset for at have beroligende egenskaber, og det er blevet brugt i århundreder til at fremme søvn og afslapning. Det siges at have en mild lugt, der kan hjælpe med at sænke hjertefrekvensen og reducere stress og angst. Undersøgelser har også vist, at lavendel kan forbedre søvnkvaliteten og forlænge søvnvarigheden. Det kan også hjælpe med at lindre hovedpine og forbedre humøret. Alt i alt, kan lavendel være en god måde at afslappe kroppen og sindet på, inden man går i seng.


2. Jasmin

Jasmin er kendt for sin bløde, men super søde duft. Det er en overraskende kraftfuld hjælp til at opnå en bedre søvn. Jasmin er ikke kun fyldt med stress-kæmpende egenskaber, men forskning viser også, at jasmin duften virker lige så godt som valium til at berolige nervesystemet - bare uden de irriterende bivirkninger.


3. Kamille

Kamille har en masse beroligende egenskaber. Det er blandt andet derfor, at du finder det i en række forskellige produkter, lige fra te til kropslotion. Det er ikke underligt, at så mange mennesker vælger at bruge kamille produkter i deres soveværelser, såsom stearinlys eller sengetøjsspray. Kamille har vist sig at være særdeles effektivt til at fremme en god nattesøvn.


4. Bergamot

Bergamot er en unik type appelsintræ, der giver en særlig olie, der udvindes fra skallerne på appelsinerne. Brugen af denne citrusduft vil ikke kun hjælpe med at berolige angst, men også fjerne negative tanker og følelser. For at opnå den bedste søvn, kan du opbevare bergamotolie på dit natbord og spraye lidt omkring dit soveværelse før sengetid. Du vil derefter sove som en baby.

Læs næste

Trådtælling - hvad betyder det og bør du bekymre dig om det?
Sådan hjælper du dit barn til at falde i søvn