Produktguide

En guide til ren søvn - hvor ofte bør du vaske dit sengetøj?

En guide til ren søvn - hvor ofte bør du vaske dit sengetøj?

Med så mange af os, der forsøger at jonglere med vores hektiske hverdage, kan det være svært at finde ud af, hvornår du skal vaske og skifte dit sengetøj. Hver anden uge? En gang om ugen eller oftere?

Ofte er der ikke noget svar, der passer til alle. Spørg rundt omkring og du vil sandsynligvis få forskellige svar fra venner og familie om deres egen gøren og laden, når det kommer til at friske deres sengetøj op. Så hvor ofte bør vi skifte det, for at finde balancen mellem friskhed og praktisk anvendelighed? Lad os undersøge det nærmere!

Hvor ofte bør du skifte dit sengetøj?

Den generelle tommelfingerregel er, at du bør skifte dit sengetøj mindst en gang hver anden uge. Dette sikrer, at allergener, husstøvmider og andre bakterier ikke ophobes i dit sengetøj og forårsager sundhedsproblemer. Hvis du har allergi eller astma, bør denne hyppighed øges til en gang om ugen. Nu, før du går i panik og tænker på al den ekstra vask, er der et par variabler, der kan ændre den tidsramme.

For eksempel kan du om sommeren være mere klam om natten, derfor ville det bestemt være en god idé at skifte sengetøjet en gang om ugen. I de køligere måneder sveder du mindre om natten, så at vaske dit sengetøj, hver anden uge vil være helt fint.

Så længe du ikke lader det ligge i mere end to uger ad gangen, kan du gå i seng om natten med tillid til, at du er stolt af at udføre dine huslige pligter.

Hjælper rent sengetøj dig til at sove bedre?

Ja. At sove i rent, friskt sengetøj kan hjælpe dig med at få opnå en bedre nattesøvn.

Vi er alle skyldige i ikke at skifte sengetøj så ofte, som vi burde. Dog, hvis der går lange perioder mellem skift af sengetøj, kan det føre til visse sundhedsproblemer. Vi ved at det kan lyde lidt dramatisk - men vores kroppe producerer hudceller, olier og sved, som alt sammen optages af vores sengetøj i løbet af natten. Hvis du lader dette ophobe sig, kan du risikere at udløse astmaanfald og hud irritationer.

Hvor ofte bør du skifte dit pudebetræk?

Pudebetræk er en af de ting, som mange mennesker glemmer, når det kommer til rengøring af deres soveværelse. Men pudebetræk bør også skiftes og vaskes regelmæssigt af de samme grunde som nævnt ovenfor - allergier og støvmider. For slet ikke at nævne vores hår. Den anbefalede hyppighed for udskiftning af pudebetræk er én gang hver uge. Hvis nogen i dit hjem har allergi eller astma, bør denne hyppighed dog øges tilsvarende (f.eks. hver tredje dag). 

Konklusion

Alt i alt er opfriskning af sengetøj en vigtig del af at holde soveværelset rent og sikre en god nattesøvn! At sigte efter at vaske sengetøj mindst to gange om måneden er nøglen, hvis du vil undgå ophobning af allergener og bakterier og samtidig opretholde et optimalt hygiejneniveau i soveværelsesområdet! Med disse tips i baghovedet - god søvn!

Læs næste

Sådan tager du den perfekte lur
Føler du dig overvældet, når du skal købe sengetøj? Du er ikke alene.