Fun facts

Hvad forskning siger om at sove med din hund

Hvad forskning siger om at sove med din hund

Mere end halvdelen af kæledyrsejere sover sammen med mindst én hund. At sove med sin hund har altid været et debat emne, men undersøgelser viser, at der er masser af fordele ved det. Nogle af dem kan måske overraske dig!

Vi forstår godt, hvis du er skeptisk overfor hygiejne og din hunds adfærd, eller endda bevare intimiteten i soveværelset, når din hund sover i din seng. Men der er gode grunde til, at det kan forbedre dit liv at sove med din hund, og vi har nogle løsninger, der kan hjælpe dig med at opretholde et lykkeligt, sundt og rent forhold med dine kæledyr om natten.

At sove med din hund kan forbedre din mentale sundhed

Det er ingen hemmelighed, at kæledyr, især hunde, kan have en positiv indvirkning på vores fysiske sundhed. De kræver, at vi holder os i gang og bringer masser af kærlighed og latter ind i vores hjem. Ligesom fysisk sundhed har mental sundhed en direkte indvirkning på søvnkvaliteten.

Det kan være beroligende at have din hund tæt på, når du sover. Hunde har en beskyttende natur, og deres varme krop kan give dig en følelse af tryghed og sikkerhed. Dette kan især være nyttigt, hvis du lider af stress, depression eller angst, og har svært ved at falde i søvn. Din hunds nærvær kan også hjælpe med at øge niveauerne af oxytocin i kroppen, hvilket kan give dig en følelse af glæde, ro og kærlighed.

De holder dig varm og behagelig

For en rolig nattesøvn er det vigtigt at være behageligt tilpas. Udover at have det perfekte sengetøj, den rigtige temperatur og andre nyttige ting, viser forskning, at hunde kan holde dig varm gennem natten. Derudover kan din hunds tilstedeværelse, hjælpe dig med at mindske søvnløshed og mareridt, ved at skabe følelsen af ikke at være alene. En undersøgelse viste, at folk med PTSD, i nogle tilfælde, kan udvikle en frygt for at sove over tid og at sove med en hund, kan forbedre deres følelse af sikkerhed, skabe ro og gøre det lettere at falde i søvn.

Læs næste

Gør en forskel - læs om vores partnerskab med 1% for the Planet
De bedste soveværelsesplanter og deres fordele