Tips: Effektiv hjemmearbejdsdag

Mere end nogensinde før arbejder folk hjemmefra. Denne pludselige ændring har tvunget både enkeltpersoner og virksomheder til at gå over til hjemmearbejde, uden at have tid til ordentligt at undersøge de bedste måder at skabe en arbejdskultur, der fungerer og kun er online. Som samfund er vi derfor alle (stort set) nye til denne arbejde hjemmefra-livsstil. Nogle har mere end andre svært ved at tilpasse sig denne overgang. Vi står alle overfor udfordringer som vi ikke har prøvet før, når vi arbejder på afstand - ikke kun på grund af forskellige personligheder, men også på grund af de forskellige opgaver, der kræves af forskellige jobs. Læs med herunder, hvis du vil lære, hvordan du får mest muligt ud af at arbejde hjemmefra og nogle tips til at administrere din arbejdstid.

1. Oprethold en fast rutine

Det er vigtigt at sætte en tidsplan og holde dig til den, så du kan opretholde en sund balance mellem arbejde og privatliv. Når det er sagt, kan en fordel ved hjemmearbejde være den fleksible tidsplan, det medfører. Vi anbefaler at du tilpasser din daglige rutine, til hvad der kræves fra dit arbejde, så du ikke arbejder flere timer end nødvendigt.

2. Sørg for at der er ryddet op

Hvis muligt, sørg for at skab et behageligt og rodfrit rum som kun benyttes i din arbejdstid. Dette giver din hjerne mulighed for at adskille 'arbejde' fra 'privat', hvilket gør at du vil få mest muligt ud af din arbejdstid og arbejdsindsats. Hvis dette ikke er muligt, kan du blot flytte din bærbare computer til dit skrivebord, hvilket har enorme fordele for din koncentration, ydeevne og produktivitet.

3. Hold pauser

Sørg for at kend til din arbejdsplads politik om pauser og benyt dem. Rejs dig op, bevæg dig rundt og stræk dine ben eller få endda noget mad og drikke. At ringe til en ven eller familie når du føler dig overvældet eller ensom, hjælper med at lette arbejdsdagen. Et grin kan virkelig få dig i gang resten af dagen!

4. Spis sundt og drik vand

Husk at et sundt sind har brug for en sund krop. For at yde dit bedste, skal du sørge for at give din krop det brændstof som den har brug for, ved at spise nærende mad og drikke en masse vand. Regelmæssige snacks kan være motiverende og derved hjælpe med at holde dit fokus oppe i løbet af dagen.

5. Holdning

Det er rigtig nemt at falde i dårlige kropsholdningsvaner når man arbejder hjemmefra. Vi vil gerne minde dig om vigtigheden af en god kropsholdning og løbende huske at tjekke op på det. Dårlig kropsholdning fører ikke kun til ømhed i kroppen, men typisk også hovedpine, som kan være med til at hæmme din produktivitet i løbet af dagen.