Stresshåndtering: 5 enkle midler mod stress

En stor del af os - hvis ikke alle - står over for udfordringer i hverdagen, som kan fremtvinge stressreaktioner. Dette kan medvirke til følelsen af overvældethed, angst, nervøsitet og usikkerhed. Vi har alle været der og det er bestemt ikke sjovt.

Hos Sekan vil vi gerne skabe rammerne for et stressfrit liv. Vores prioritet er, at du, din krop og dit mentale helbred kommer i første række. Vi tror på, ved at lære sunde måder at håndtere følelser af stress på, hjælper med at reducere de symptomer, der opstår deraf. I denne artikel kommer vi med 5 tips, der hjælper dig med at håndtere følelsen af stress og generelt stressede situationer.

1. Sæt problemet i perspektiv

At føle sig stresset er kun naturligt, men vi opfordrer dig til at træde et skridt tilbage og spørge dig selv: Vil det betyde noget om 1 år? Hvad med om 5 år? Svaret er højst sandsynligt nej. Når du er i en overvældende situation, er det ikke kun svært, men til tider også frustrerende at tænke ud over det øjeblik man er i. At øve denne grundlæggende øvelse kan hjælpe dig med at forstå, at vanskelige situationer er midlertidige og til sidst vil passere. Der er altid lys for enden af tunnelen - så fortsæt og vi lover dig, at du før eller siden når dertil!

2. Giv dig selv pauser

  Forkæl dig selv med mindst én afslappende aktivitet, hver dag. Uanset om det er til en lang gåtur rundt i din yndlingspark, en times læsning mens du drikker din eftermiddagskaffe eller forkæler dig selv med en afslappende massage - så gør noget hver dag, som dit fremtidige jeg vil takke dig for. At tilsidesætte en vis mængde tid til at nyde dine personlige fornøjelser, er vigtigt for både at forebygge og håndtere stress.

  3. Tal om tingene

  Hold ikke tingene inde og vær ikke bange for at række ud efter hjælp. Tal med folk du stoler på - såsom din familie, venner eller endda en professionel. Du behøver ikke nødvendigvis at lede efter bestemte råd, nogle gange føles det lige så godt at få dine følelser ud. Hvis du nogensinde føler dig overvældet og ikke har nogen andre at tale med, så kontakt os via vores Instagram (@sekanstudio), vi vil meget gerne hjælpe dig!

  4. Skriv dagbog & Mediter

  At udtrykke dine følelser på papir, kan få stress til at føles mere overskueligt. At skrive dagbog giver klarhed midt i, hvad der kan virke som absolut kaos i dit sind og vi anbefaler det derfofr stærkt som et stresshåndteringsværktøj. Meditation kan også være med til at lindre stresssymptomer, ved at hjælpe dig med at acceptere, at visse ting er uden for din kontrol. Gennem meditation kan du stille dig selv spørgsmål som: Hvad er det værste, der kan ske? Hvor sandsynligt er det, at denne pågældende situation opstår? Hvad kan jeg gøre for at ændre dette lige nu? Dette kan være med til at bearbejde de tanker, der kan trænge ind i dit sind – hvilket giver mental ro.

  5. Motion

  Et sundt sind har brug for en sund krop. At have en aktiv dagligdag og en konsekvent træningsplan, er en fantastisk måde at forbrænde ængstelig energi af på. Som et ekstra plus - det fodrer dine endorfiner, hvilket giver mindre plads til negative tanker.